Dış kulak enfeksiyonu, dış kulağın ve dış kulak yolunun enflamasyonu, irritasyonu veya iltihabını ifade eder. Hastalık, yüzücü kulağı – otitis externa olarak da bilinir. Dış kulakta kaşıntı, sarı, sarı-yeşil renkli ve kötü kokulu akıntı, iltihaplı veya kötü kokulu ağrı, tıkanıklık gibi semptomlar iltihap belirtisidir.
Dış kulak enfeksiyonu, dış kulağın ve dış kulak yolunun enflamasyonu, irritasyonu veya iltihabını ifade eder. Hastalık, yüzücü kulağı – otitis externa olarak da bilinir. Dış kulakta kaşıntı, sarı, sarı-yeşil renkli ve kötü kokulu akıntı, iltihaplı veya kötü kokulu ağrı, tıkanıklık gibi semptomlar iltihap belirtisidir. Kulak ve kulak yolu kızarık ve şiş görünür.Kulak derisi pullu ve döküntülü görülebilir.Dış kulak yoluna dokunmak veya hareket ettirmek ağrıyı arttırır. Tıbbi tedavi uygulanır.
Dış Kulak İltihabı Nedir?
Yaz aylarında havuz veya denize girerken dikkatli olunması gereklidir. Özellikle havuzlardaki bakteriler, dış kulak yolu enfeksiyonuna neden olmaktadır. Hastalığın belirtileri arasında, şiddetli bir şekilde kulak ağrısı vardır. Bununla birlikte kulaktan akıntı geliyorsa, işitme kaybı yaşanıyorsa, kulak çeperinde şişme veya kızarıklık gözlemleniyorsa mutlaka uzman bir doktora başvurulmalıdır. Tedavi süresince kulağı nemli ortamlardan uzak tutmak ve hatta suya girmemek gereklidir. Eğer böyle bir enfeksiyonla karşı karşıyaysanız ve tedavi sürecindeyseniz, süreç boyunca deniz-havuz gibi yerlerden kesinlikle uzak durmalısınız.
Dış Kulak İltihabının Nedenleri Nelerdir?
Söz konusu iltihabın ilk nedenleri arasında sıcak ve nem bulunmaktadır. Bilindiği üzere nemli ortamlar, bakterilerin çoğalması için bir fırsattır. Bu nedenle kolaylıkla enfeksiyon veya iltihap oluşumuyla karşılaşılabilir. enfeksiyon yalnızca yaz aylarında görülür demek doğru değildir. Hemen her mevsimde söz konusu enfeksiyonla karşılaşılabilir. Aspergillusniger adındaki mantar, iltihabın oluşmasına neden olan faktörlerden birisidir. Bakterinin enfeksiyonla birlikte yarattığı belirtiler daha çok kaşıntı, işitme kaybı ve ağrı olarak kendini göstermektedir. Havuz veya denizde yüzülürken, kulağa çok miktarda su kaçması iltihaba yol açabilir. Havuza veya denize girmeden önce, yüzeceğiniz suyun temiz olmasına dikkat etmelisiniz. Bütün bunların dışında alerjik nedenlerden dolayı da mantarlar çoğalıp iltihaba neden olabilir. Ayrıca kulağa yabancı cisim sokmaktan kaçınılmalıdır. Özellikle kulak temizleme esnasında yapılan bu eylem nedeniyle, kulağın mikrop kapmasına neden olabilirsiniz. Kulağınızı yıkarken, kulağın içine su kaçmamasına özen göstermelisiniz.
Dış Kulak Enfeksiyonu Tedavisi Nasıl Yapılır?
Dış kulak enfeksiyonu için kliniğimizde tıbbı tedavi uygulamaları yapılmaktadır. Op.Dr. Cem Karas şikayeti olan hastaya teşhis koyarak rahatsızlığın seviyesine göre tedavi uygulamaktadır.
Dış Kulak Enfeksiyonu Tedavileri ve Dış Kulak Enfeksiyonu Fiyatı Hakkında Daha Fazla Bilgi için
İletişim Numaramızdan Bizi Arayabilir, Whatsapp Numaramız ile Sorularınızı Sorabilirsiniz.