Daha çok kış mevsiminde görülmekte olan faranjit, önlem alınmadığı durumda kötü sonuçlara yol açabilmektedir.

Daha çok kış mevsiminde görülmekte olan faranjit, önlem alınmadığı durumda kötü sonuçlara yol açabilmektedir. Hatta önlem alınmadığı zaman akut sendromundan kronik sendroma kadar gidebilmektedir.

Karşıdan gelen kış mevsiminin bizleri faranjit gibi hastalıklarla zorlayacağını göz önünde bulundurursak faranjit tedavisi hakkında bilgi sahibi olmanız yararınıza olacaktır. Kış mevsiminde havanın aniden soğumasının ardından hafif sıcaklığın olması hastalanmamıza zemin oluşturuyor. Bu hastalıkların başında ise üst solunum enfeksiyonları gelmektedir.

İnsanlar arasında zaten faranjit hastalığına yakalanan kişiler ile karşılaşıyoruz. Neredeyse etrafımızda bulunan herkeste kaşıntılar, boğazda yanma ve gibi hastalıklar olduğu için bizimde yakalanmamız imkansız hale geliyor.

Faranjit Nedir?

Üst solum bölümünde rahatsızlık söylendiği zaman akla ilk faranjit gelmektedir. Aynı zamanda yutkunma zamanı zorlanma ve boğazda çeşitli yanmaların oluşması da faranjitin belirtileri arasında yer almaktadır. Hal böyle olduğu zaman birçok kişi faranjit tedavisi için çeşitli yöntemler aramaya başlıyor. Faranjite nelerin iyi geldiği ve belirtileri hakkında sorular insanların merak konusuna çevrilmiştir.

Franjiti kısaca tanımlamak gerekirse bakteriyel etkilerden dolayı karşımıza çıkmaktadır. Daha çok belirgin olan akut faranjit ise boğazda gıcıklanma ve yanma gibi belirtiler ile ortaya çıkıyor, kronik faranjit olarak ise iki yere ayrılıyor.


Faranjite Neler İyi Gelir?

Biraz önce de belirttiğimiz gibi faranjit rahatsızlıkları iki yere ayrılmaktadır. Akut ve kronik faranjit olarak iki çeşidi bulunmakta olan hastalıklara nelerin iyi geldiğini merak ediyorsanız dikkatle okumanızı tavsiye ederim.

Öncellikle akut faranjitten bahsedecek olursak viral kaynaklı olmaktadır ve herhangi bir antibiyotiğe ihtiyaç duyulmaz. Sadece gargara, ağrı kesici ve sprey ilaçlarını kullanmanız kronik faranjit tedavisi için yeterli olmaktadır. Eğer ateşiniz bir haftadan daha uzun sürüyorsa boğazdan kültür alınarak kontrol etme işlemi gerçekleştirir. Faranjitin bakteriyel kaynaklı olması durumunda hemen antibiyotiğe başvurulması gereklidir.

Kronik faranjitin tedavi olunma süreci akut faranjite göre oldukça zorlu bir işlem olmaktadır. Bunun başlıca nedeni ise kronik faranjitin tedavi işleminin gerçekleşmesi için kronik faranjitin semptomlarının da ortadan kalması gereklidir.

Tedavi sırasında dikkat etmeniz gereken bazı konular vardır. Bunlardan en önemlisi ise sigara dumanı ve kirli havadan uzak olmanızdır. Çünkü bu tür şeyler tedavi sırasında boğazda tahrişin artmasına sebep olmaktadır ve mutlaka tedavi zamanı uzak durulması gerekmektedir. Elinizden geldiği kadar klima altında kalmanız önerilmektedir. Bunun nedeni ise havanın kurutulması ile sizlere rahatlık hissi çökmektedir ve sonrasında kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.


Daha çok kış mevsiminde görülmekte olan faranjit, önlem alınmadığı durumda kötü sonuçlara yol açabilmektedir.