Kulak, burun ve solunum yollarındaki (hava yolu) yabancı cisimler bazen çocuklarda görülür. Yabancı cisimler, orada olması amaçlanmayan ve acil tıbbi müdahale olmadan zarar verebilecek herhangi bir nesneye kulak, burun veya ağız içine yerleştirilir.

Kulak, burun ve solunum yollarındaki (hava yolu) yabancı cisimler bazen çocuklarda görülür. Yabancı cisimler, orada olması amaçlanmayan ve acil tıbbi müdahale olmadan zarar verebilecek herhangi bir nesneye kulak, burun veya ağız içine yerleştirilir.

Kulaktaki yabancı cisimler


Yabancı cisimler kulak lobunda veya kulak kanalında olabilir. Genellikle kulak lobunda bulunan nesneler, enfeksiyondan lobda sıkışmış veya yerleştirme sırasında çok derin yerleştirilmiş küpelerdir. Kulak kanalındaki yabancı cisimler, çocuğun kulağına itebileceği herhangi bir şey olabilir. Kulak kanalında yaygın olarak bulunan bazı öğeler şunlardır:

Gıda
Haşarat
Oyuncak
Düğmeler
Pastel boya parçaları
Küçük piller
Ebeveynlerin, çocukların kulağa nesneler koyarak kendilerine veya diğer çocuklara büyük zarar verebileceğinin farkında olması önemlidir.

Çocukların bir şeyleri kulaklarına koymalarının nedeni genellikle sıkıldıkları, merak ettikleri veya diğer çocukları kopyaladıklarıdır. Bazen bir çocuk oyun sırasında başka bir çocuğun kulağına bir nesne koyabilir. Böcekler kulak kanalına da uçarak potansiyel zarara neden olabilir. Ayrıca kronik dış kulak enfeksiyonu olan çocukların bir şeyleri kulaklarına daha sık yerleştirme eğilimi olduğu belirtilmiştir.

Burundaki yabancı cisimler


Çocuğun burnuna konulan nesneler genellikle yumuşak şeylerdir. Bunlar arasında, sınırlı olunmayarak, doku, kil ve oyuncak ya da silgi parçaları bulunmaktadır. Bazen, çocuk nesneyi koklamaya çalışırken yabancı bir cisim burnuna girebilir. Çocuklar sık ​​sık burunlarına nesneler yerleştirir, çünkü sıkılmış, meraklı veya diğer çocukları kopyalarlar.

Hava yolundaki yabancı cisimler


Hava yolundaki yabancı bir cisim (boğulma) tıbbi bir acil durum oluşturur ve acil müdahale gerektirir. Yabancı cisim, hava yolu içindeki birçok farklı yerde sıkışabilir. Amerikan Pediatri Akademisi'ne göre, boğulma ile ölüm, 4 yaşından küçük çocuklar arasında önde gelen ölüm ve yaralanma nedenidir.

Diğer yabancı cisim problemlerinde olduğu gibi, çocuklar sıkıldıklarında veya meraklı olduklarında ağızlarına bir şeyler koyma eğilimindedirler. Çocuk daha sonra derin nefes alabilir ve nesne "yeme" tüpü (yemek borusu) yerine "hava yolu" tüpüne (trakea) yerleştirilebilir. Tamamen çiğnemek için tam diş seti olmayan çocuklarda veya yiyeceklerini iyi çiğnemeyen çocuklarda yiyecekler tıkanıklığa neden olabilir. Çocuklar ayrıca ağız ve dil konusunda tam bir koordinasyona sahip değildir ve bu da sorunlara yol açabilir. Dört yaşın altındaki çocuklar, aşağıdakiler dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere küçük nesnelerde boğulma tehlikesi altındadır:

Tohumlar
Oyuncak parçaları
üzüm
Sosisli sandviç
Çakıl Taşları
Fındık
Düğmeler
madeni para
Boğulma acil durumundan kaçınmak için çocukların çok yakından izlenmesi gerekir.

Çocuğun Kulak Burun ve Boğazındaki yabancı cisimlerin tedavisi nedir?
Kulak burun ve boğazdaki yabancı cisimlerin tedavisi, nesnenin çocuğunuzun doktoru tarafından derhal çıkarılmasıdır.

Nesnenin çıkarılmasından sonra, çocuğunuzun doktoru kulak , burun ve boğazı yeniden inceler. Olası enfeksiyonları tedavi etmek için kulak için antibiyotik damlaları reçete edilebilir.


Kulak, Burun ve Boğazdaki Yabancı Cisimler Tedavileri ve Kulak, Burun ve Boğazdaki Yabancı Cisimler Fiyatı Hakkında Daha Fazla Bilgi için
İletişim Numaramızdan Bizi Arayabilir, Whatsapp Numaramız ile Sorularınızı Sorabilirsiniz.







Kulak, Burun ve Boğazdaki Yabancı Cisimler Sıkça Sorulan Sorular


Kulak, Burun ve Boğazdaki Yabancı Cisimler