Faranjit hastalığının esas nedeni yutağın iltihaplanmasıdır. Bulaşıcı olmamakla birlikte, faranjit tedavisi de ihmal edilmemelidir. Çünkü rahatsızlığın ilerlemesi sonucunda kronik bronşit gelişebilir.
Faranjit hastalığının esas nedeni yutağın iltihaplanmasıdır. Bulaşıcı olmamakla birlikte, faranjit tedavisi de ihmal edilmemelidir. Çünkü rahatsızlığın ilerlemesi sonucunda kronik bronşit gelişebilir. Hastalığın pek çok nedeni bulunur. Bunların başında viral nedenler yer alır. Diğer nedenler arasında mantar enfeksiyonu ya da bakteriyel oluşumlar gösterilebilir. Ayrıca tedavisi yapılmayan diş rahatsızlıkları, çürükler vb. durumlar da hastalığa neden olabilir. Faranjit hastalığına sahip kişilerin dikkat etmeleri gereken bazı hususlar bulunur. Bu kişiler kesinlikle sigaradan uzak durmalıdır. Tozlu ortamlarda bulunmamalıdır. İçeceklerini tüketirken sıcak veya soğuk hassasiyetinin oluşmamasına dikkat edilmelidir. Faranjit tedavisi boyunca boğazın temizlenmesi ve dişlerin düzenli olarak fırçalanması şarttır.
Faranjit Nedir?
Farenjit rahatsızlığının iki çeşidi vardır. Akut farenjit, boğaz iltihabı olarak da bilinen ve özellikle kış aylarında yaygın şekilde görülen bulaşıcı bir hastalıktır.
Kronik farenjit ise, boğaz mukozasının (dokusunun), tedavisi zor olacak düzeyde tahriş olması sonucu ortaya çıkmaktadır. Ayrıca hastalık, uygun koşullarda kendini hayat boyu tekrar edebilmektedir.
Akut farenjit ile kronik farenjit birbiriyle karıştırılmamalıdır. Boğaz iltihabı olarak bilinen Akut Farenjit için belirtiler boğaz bölgesinde yoğunlaşır. Boğazda meydana gelen ağrı hissi veya yanma durumu sonucunda, boğaz kuruluğu yaşanabilir. Boğaz bölgesi kızarabilir. Diğer belirtiler arasında ses kısıklığı ve ateş görülmesi normaldir. Bu belirtiler fark edilir edilmez tedavi süreci başlatılmalıdır. Kronik bronşit oluşumunun bu şekilde önüne geçilebilir.
Kronik farenjit ağrı şiddeti diğerlerine göre daha az seyredilir. Ağrı tamamen yoktur demek doğru olmayacaktır. Fakat boğazda meydana gelen ağrı şiddeti yinede hastayı rahatsız edecek şekildedir. Bu türde daha çok yutkunma sıkıntıları yaşanır. Boğaz bölgesinde herhangi bir kızarıklık meydana gelmez.
Her iki türde de doktor tedavisinin başlatılması oldukça önemlidir. Hastaların su tüketimini arttırması tavsiye edilir. Eğer kalorifer varsa, kaloriferin üzerine odayı nemlendirmesi için bir kap su koyabilirsiniz. Faranjit tedavisi için alternatif tıp yöntemlerine başvurmak isterseniz de, mutlaka doktorunuza danışmalısınız.
Kronik Faranjit Tedavisi
Kronik farenjit, genellikle tamamen tedavi edilemez. Ancak alınabilecek önlemler ve bilinçli beslenme ile etkisi minimum seviyede tutulabilir. Tıbbi ve destek tedavisi bir arada uygulanarak faranjit tedavisi yapılır.
Faranjit Tedavileri ve Faranjit Fiyatı Hakkında Daha Fazla Bilgi için
İletişim Numaramızdan Bizi Arayabilir, Whatsapp Numaramız ile Sorularınızı Sorabilirsiniz.