İzmir bademcik ameliyatı biter bitmez hastaların en merak ettikleri konu, ne zaman eve gidebilecekleridir.
İzmir bademcik ameliyatı biter bitmez hastaların en merak ettikleri konu, ne zaman eve gidebilecekleridir. Bu ameliyat çokta ağır ve zahmet gerektiren bir şey olmadığı için aynı günde eve bırakmakta da sorun yoktur. Ancak bazı durumlarda hastanın kendi isteğine veya doktorunun tavsiyesine uyularak 1 günlük müşahede süresi belirlenir. Bu ameliyatın en dikkat edilmesi gerekilen noktası, ameliyattan sonraki sürecin nasıl ilerleyişidir.
Bademcik ameliyatı ndan sonra ameliyatlı bölge açık tipli yara olarak kalmaktadır. Bu yüzden yara kapanana kadar oluşabilecek kanamalarda söz konusudur. Bu kanın az olarak gelmesi durumunda korkulacak bir şey yoktur. Ancak ameliyatlı bölgeden gelen taze kan veya kanlı kusma gibi belirtiler boy gösterdiğinde mutlaka bir hastaneye gitmeniz gerekecektir. Bunun yanı sıra ameliyatı yapan doktora da danışmanız yerinde bir tercih olacaktır. Ameliyat olunan bölgede enfeksiyon veya tahriş gibi durumlarda görülebilmektedir.
Ameliyat Bölgesinde Oluşabilecek Komplikasyonlar
Ameliyat ağrılı geçmez, ancak sonrasında sızlama şeklinde hafif ağrılarda sezilebilmektedir. Bu durumun oluşma nedeni de oldukça basittir. Yara açık şekilde olduğundan ötürü ve sürekli olarak hareket içerisinde olan bir bölgede bulunmasıdır. Hissedilen ağrının şiddeti de tabii ki her kişiye göre farklılık göstermektedir. Çoğu zaman bu tip yaşanan ağrılarda basit bir ağrı kesici kesin çözüm olur. Ancak olası bir şiddetli ağrıda daha etkili ilaçları da kullanmak yanlış olmaz. Ağrıların en çok görüldüğü zamanlarda genellikle konuşurken veya yutkunurken gerçekleştiği anlardır. izmir bademcik ameliyatı sonrasındaki ağrıların ilerleyerek kulak bölgesine de vurduğu bilinmektedir.
Bademcik ameliyatı olan kişilerde bölgede beyaz ya da kirli gri renginde zarın oluşabilmesi muhtemeldir. Bu zar başka türlü görülmemelidir. İyileşmenin bir belirtisi olarak görülmesi gerekir. Bu zarın yok olma süreci de 2 hafta çekmektedir. Daha sonra bölgede kaynama olacaktır. Nefes kokusunun oluşmasının en bilindik nedeni zar ve beslenme alışkanlığının bozulmasıdır. Yeterli kadar katı ve sıvı gıdaların kullanılmaması nefes kokusuna getirip çıkarmaktadır. Ancak bu ağız kokusu da geçici ve fazla etkili olmaz. Nefes kokunuz eğer keskin bir hal almaya başlıyorsa, mutlaka doktorunuza danışmak zorundasınız. Yapılan muayeneler sonucunda gerekli bilgilendirmeyi doktorunuz size yapacaktır.
Ameliyat gerçekleştikten sonra anestezinin etkisi 4 saat içerisinde tamamen geçer. Bu süre zarfı içerisinde herhangi bir gıdanın kabul edilmemesi de gereklidir. Hemşire söyledikten sonra sıvı gıdaları da tüketmeniz yerinde olacaktır. Bol soğuk su ve dondurma ameliyat sonrası ağrının azalmasına yardımcı olur.