Stres, ani işitme kayıplı hastalarda sık rastlanılan bir durumdur. Ani işitme kaybı ile birlikte hastada kulakta çınlama, baş dönmesi gibi şikayetler de görülebilir. İşitme kaybının belirtilerini, günlük yaşamınızda fark etmeniz mümkündür. Kendisini belli eden bu hastalıkta erken teşhis önemlidir. Her hastalıkta olduğu gibi bu hastalıkta da erken müdahale edilmesi gereklidir. Aksi takdirde kalıcı bir şekilde işitme kaybı yaşayabilirsiniz. Ayrıca tedavi sürecinde de oldukça dikkatli olunmalıdır.

Stres, ani işitme kayıplı hastalarda sık rastlanılan bir durumdur.  Ani işitme kaybı ile birlikte hastada kulakta çınlama, baş dönmesi gibi şikayetler de görülebilir. İşitme kaybının belirtilerini, günlük yaşamınızda fark etmeniz mümkündür. Kendisini belli eden bu hastalıkta erken teşhis önemlidir. Her hastalıkta olduğu gibi bu hastalıkta da erken müdahale edilmesi gereklidir. Aksi takdirde kalıcı bir şekilde işitme kaybı yaşayabilirsiniz. Ayrıca tedavi sürecinde de oldukça dikkatli olunmalıdır.

Ani İşitme Kaybı Nedir?

Üç günden daha kısa bir sürede, 30 db. veya daha fazla işitme kaybı gelişmesine “ani işitme kaybı” denir. Ani işitme kaybı genellikle sadece bir kulakta gelişir. Nedeni tam olarak bilinmemekle beraber Viral ve Vasküler (damarsal) nedenler üzerinde durulmaktadır.

Ani işitme kaybı yaşayıp yaşamadığınızı, telefonla konuşma esnasında bile fark edebilirsiniz. Eğer sesleri eskisi kadar net bir şekilde duymuyorsanız, ani işitme kaybı yaşıyor olabilirsiniz. Bu hastalığın nedeni için açıklamada bulunmak oldukça güçtür. Çünkü pek çok çevresel veya genetik etkene bağlı gerçekleşebilir. Yaşadığınız bir basınç değişikliği bile kendisini sonrasında ani işitme kaybı olarak belli edebilir. Belirtileri konusunda hastaların kendilerini iyi gözlemlemesi gereklidir. Baş dönmesi yaşanıyorsa, tek kulaktan veya iki kulaktan birden işitme azlığı yaşanıyorsa mutlaka bir uzman hekime başvurulması gereklidir.

Ani İşitme Kaybı Tedavisi Nasıl Yapılır?

İzmir ani işitme kaybı tedavisi ağızdan ve kulak içi destekleyici başta olmak üzere, kan akışını arttıran, damarları genişleten tedaviler, Hiperbarik oksijen tedavisi olarak özetlenebilir. Ani işitme kaybı tanısının konulması, tedavinin ilk aşamalarından birisidir. Tanının konulabilmesi için işitme testi yapılır. Hastaların hangi oranda işitmediği tespit edilerek, tedavi süreci başlatılır. Tedavi sürecinde pek çok ilaç söz konusudur. Eğer damarların tıkanmasından kaynaklı bir durum söz konusuysa damar açıcı ilaçlar hekim tarafından önerilir. Bununla birlikte Anti-Viral veya Anti-Oksidan ilaçlar, yine sıklıkla kullanılan tedavi ilaçları arasındadır. Hastalığın teşhisine yönelik tedavi yöntemi uygulanmazsa, işitme kaybı yaşanmaya devam edebilir. Bu durumda hastaların genellikle uğultu duyduğu, çınlamalar duyduğu veya seslerin yankılandığı şikayeti gelmektedir. Diğer belirtiler arasında mide bulantısı, dengesizlik yaşanması gibi durumlar gözlemlenmektedir. Eğer böyle bir durumla karşı karşıyaysanız, vakit geçmeden uzman hekim kontrolünden geçmelisiniz. Gerekli tetkiklerin ardından hekiminiz tedavi yönteminin yatarak veya ayakta yapılması gerektiğine karar vermektedir. Yatarak veya ayakta tedavi konusunda hastalığın durumu etkili olmaktadır. Fakat doğru tedavi yöntemi ile erken teşhis yapıldıktan sonra, izmir ani işitme kaybı yaşayan hastalar kesin olarak iyileşmektedir.


Ani İşitme Kaybı Tedavileri ve Ani İşitme Kaybı Fiyatı Hakkında Daha Fazla Bilgi için
İletişim Numaramızdan Bizi Arayabilir, Whatsapp Numaramız ile Sorularınızı Sorabilirsiniz.







Ani İşitme Kaybı Sıkça Sorulan Sorular


Ani İşitme Kaybı